Външни КАМЕРИ

Показване на 1–9 от 34 резултата

Външните охранителни камери, в момента са сред най-широко използваните камери за видеонаблюдение. Всички модели камери с марката ICANSEE от Ай Кен Си ООД, се предлагат с комплект за външен монтаж.

Те изпълняват различни задачи при наблюдението както на домове, така и на офиси, банки и други институции. Употребата на външни камери за видеонаблюдение варира, в зависимост от няколко фактора, като например:

  • Резолюцията. Тя се измерва в TV линии, т.е. колкото е по-висока резолюцията, толкова повече ТВ линии възпроизвежда камерата и предоставя по-детайлно и качествено изображение от аналоговите камери. Стойностите на резолюцията започват от 420 и достигат максимална стойност от 700 ТВ линии (960H – 960 хоризонтални пиксела).
  • Фотоматрица или светлочувствителен сензор CCD. ICANSEE предлага висококачествени фотоматрици SHARP и SONY, като разликите между тях са минимални.
  • Обектив на камерата. Различните обективи имат стойност от 2.8 до 22мм.
  • LED’s IR (инфрачервени светодиоди. С тяхна помощ камерата може да вижда през нощта. Инфра червените диоди са различни при различните камери и в зависимост от техния брой и големина, камерата може да вижда от 30 до 100м.

В зависимост от стойността на обектива камерите за външно наблюдение могат да бъдат два вида:

  • Камери за периметъра. Това са камери, притежаващи 3.6мм обектив и предлагат видимост на сравнително малко разстояние. Този недостатък се компенсира от факта, че зрителният ъгъл е доста широк и осигурява добър мониторинг на периметъра. Тъй като те обикновено имат малки лещи и около 36 ИЧ светодиода, те най-често се използват за видеонаблюдение в районите в близост до магазини или домове.
  • Камери за дълги разстояния. Те са оборудвани с варифокален обектив или обектив, който може да достига и надвишава 12мм. Камерите с варифокален обектив позволяват на потребителя да коригира стойността, според своите нужди. Фокусната стойност при този тип камери може да бъде между 2.8 – 16мм. С тези лещи може да се променя ъгълът на гледане, фокусът и чистотата на изображението, според разстоянието. Този тип камери се използват при видеонаблюдение на разстояние по-голямо от 30м и са подходящи за индустриални зони и при нужда от покриване на голям периметър.

Значение на CCD и CMOS:

Както вече знаете светлочувствителните сензори при камерите за видеонаблюдение са CCD или CMOS. И двете технологии започват своето развитие през 60-те години на миналия век и тяхната задача е да превръщат светлината в електрони. Начинът им на действие е различен и всеки от тях има различни предимства и недостатъци при сходни резолюции:

• CCD сензорите произвеждат по-качествена картина, с по-малко шум при аналоговите модели. Те консумират повече електричество, но са по-усъвършенствана и утвърдена технология.

CMOS сензорите възпроизвеждат повече шум и са с по-ниска светлочувствителност, но за сметка на това консумират по-малко ел. енергия. Обикновените сензори имат проблем и с ‘’rolling shutter ‘’ ефекта при заснемане на бързо движещи се обекти, тъй като тяхната технология снима кадрите на части, а не изцяло, както CCD технологията. Фотоматриците CMOS се развиват бързо и имат потенциал да изпреварят CCD матриците. При HD моделите камери за видеонаблюдение CMOS матриците са достигнали нивото на CCD матриците и са масово утвърдени, тъй като са по-евтини и енергийно ефективни.

Много важен аспект при външните камери е размерът на сензора, който може да бъде ¼ или 1/3 инча. При избор на ¼’’ фотоматрица, зрителният ъгъл ще има максимална ширина от 76-78 градуса, докато при 1/3’’ сензор ще имате максимален ъгъл от 88-90 градуса.

Ефективност на външните инфрачервени камери

За да получите най-доброто наблюдение от Вашите камери за външно наблюдение трябва да се информирате за техния сензор за изображение, броя ТВ линии, колко инфра червени светодиода ползват и т.н.

При по-голям брой IR светодиоди, монтирани на камерата, моделът позволява да виждате на по-голямо разстояние нощем, например IP камера с 24 ИЧ светодиода осигурява нощно виждане около 15-20м.

Видимостта през нощта се изчислява и в зависимост от обектива на камерата. С камера с 3.6мм обектив не можете да виждате на разстояние от 50м, дори ако светодиодите имат мощност от 50м видимост. В този случай обективът е този, който намалява ефективността на камерата.

Ето защо е важно да бъдете много внимателни при избора на камери . Обикновено камери, оборудвани с варифокален обектив имат най-малко 42 ИЧ светодиода, като понякога достигат до 100.

Когато решите да закупите система за външно наблюдение проучете внимателно информацията и направете сравнение между няколко модела, така ще можете да изберете най-подходящата система за Вашите цели.

След като се спрете на система, трябва да изберете къде ще бъдат монтирани камерите. Важно е да бъдат уточнени зоните, които искате да наблюдавате, за да не останат ъгли, които камерите не покриват.

Предназначението на видеонаблюдението е да предотврати вреда и ако имате правилно монтирани камери това ще разколебае крадците от самото начало.

В повечето случаи външните камери се монтират на входа, в близост до прозорец, в двора или на всяко място, където да се наблюдават точките, представляващи интерес за крадците.
Изображенията, заснети през нощта ще бъдат черно-бели, докато заснетото през деня ще има цветно изображение. Ако лещата, монтирана в камерата разполага с изкуствена светлина, то Вие ще можете да виждате цветно, дори заснетото през нощта.

Инфрачервените диоди на камерата се включват, когато сензорът за светлина отчете преминаване на критичен минимум, принуждавайки камерата да записва в инфрачервения спектър.

Външните камери за видеонаблюдение, предлагани от ICANSEE са с високо качество и гарантират спокойствие и сигурност. След като закупите система за видеонаблюдение ще се почувствате по-защитени, дори когато не сте на мястото, което е ценно за Вас.